GENERATION ZED PODCAST - AVSNITT #006

Abdulla Salman, Benjamin Thunegård, Victor Wate och Jacob Böös är the masterminds bakom Generation Zed Podcast. I dagens avsnitt diskuterar de historian bakom podcasten, hur alla träffades, resor, politiska klyftor i olika samhällen de sett framför sig i olika världsdelar, corona och mycket mer.

 

Abdulla (Programledare):

https://twitter.com/DukeRamez

https://www.instagram.com/salmanramezz/

 

Benjamin Thunegård (Producent & film):

Instagram: https://www.instagram.com/benjamin_thunegard/

Twitter: https://twitter.com/Thunegard_Z

 

Jacob Böös (Redigering & inspelning):

http://jacobooze.se

 

Victor Wate (Design & ljud):

https://www.instagram.com/vicartz/

 

Avsnitt sponsrat av Embrace smycken:

https://embracesmycken.se/

 

Generation Z Podcast är en podcast av elever från Lunds universitet. Syftet är att främja ett politiskt engagemang bland studenter och ungdomar samt framföra olika samhällsperspektiv.

 

I avsnittet introduceras Jacob Böös och Victor Wate formellt första gången, det diskuteras om tidigare problem och upplever under de tidigare avsnitten av podden, som avsnittet med Aron Flam, Anton Roos m.fl. Hur alla lärde känna varandra, Benjamins nya projekt som snart släpps...

Hans gymnasierbete som är en dokumentär om en Europaresa mellan Sverige, Tyskland, Italien och Sloveninen. Ämnet maktkorrumption kommer upp och även ämnen som hemlig dataavläsning.

Det går vidare till Greta Thunberg, covid-19 och hur det har påverkat våra liv samt hur det spridits myter om hur det faktiskt spred sig.

Hur Markoolio delvis var anledningen till att Jacob och Benji blev hemlösa i Italien, och många andra drunk chronicles från den resan. Abdulla berättar om när han var med i en dödlig bilkrasch i Irak där två dog, Benjamin berättar om sin vistelse på Jamaica, Salman berättar om sin vistelse i marrakech och kommer även in på historia om hasch.